tobaksplantor

Hur förbeställa eller köpa tobaksplantor?

Vi levererar mogna fullt utvuxna tobaksplantor från 1 augusti till slutet på oktober men förbeställningar och reservationer kan göras året runt. Med vårt nya system förbeställer du valfritt antal tobaksplantor och några dagar innan leverans får du automatisk ett mail att betala din order med swish,kort eller cash vid leverans. Du kan även reservera andra tobakssorter om du har speciella önskemål.

Hur skickas tobaksplantor?

Vi levererar tobaksplantor inom 24 timmar med DHL express med speciella förpackningar ämnade för levande växter och fuktgivande kristaller för att inte växterna ska torka ut under leverans. Frakt kostnaden är 499 kr eftersom det är skrymmande paket med levande plantor.

Hur fermentera och torka tobaksplantor

Tobaksplantor som man fermenterar och torkar själv omfattas inte av nya skatten på tobak. Vi planterar tobaksplantorna i början av juni på våra plantager i Italien och Ungern för att skörda i augusti. När du får dina fullmogna tobaksplantor behöver du bara plocka bladen, torka och fermentera bladen i vår fermenteringsbox eller om du bygger egen fermenteringsbox så du har tobak för hela året. Det lönra sig att beställa mycket så kan man dela på kostnaderna för fermentering med kompisar.

Hur många tobaksplantor behöver man

4-5 tobaksplantor ger ca 1 kg torkad tobak och för att det skall vara ekonomiskt så måste man beställa så man har ett lager hela året. 1 kg torkade tobaksblad ger ca 5 limpor cigaretter. Röker man ett paket om dagen så behöver man ca 36 limpor om året vilket är ca 7-8 kg torkad tobak, vilket motsvarar ca 35 plantor för tillverkning av snus, cigaretter och rulltobak vilket räcker hela året för de flesta. Man kan beställa olika mixar på sidan.

Vad finns det för olika mixar av tobaksplantor?

Vi har en del färdiga mixar för cigaretter,snus, shisha osv .Marlboro mix är en blandning av 60% Virginia, 20% Burley, 10% Oriental och 10% Kentucky. American blend används i tex Lucky Strike eller Camel med flera och innehåller en blandning av 70% Burley, 20% Virginia och 10% Oriental. Det finns två olika typer av snus mix beroende på vilken sort av snus man gillar.

Fermentera och torka tobaksblad hemma

Fermentering avser förhållanden som tillåter oxidationsprocessen för bladet som måste ha lite fukt och måste ha en temperatur på cirka 15 grader eller högre. Ju högre temperatur, desto snabbare går oxideringsreaktionen.  Fermentering av blad som hänger i ett fuktigt skjul eller en lada medan temperaturen stiger kommer att återuppta oxidering av bladen. Hastigheten för denna oxidation tenderar att öka med omgivningstemperaturen.

Åldring eller aging av tobaksblad hänvisar till exakt samma kemiska oxidationsprocess. När det mesta av oxideringen har slutförts framträder “åldrande” som en subtil, gradvis process. Men det är samma sak som händer fast i en långsammare takt som händer med fermentering. Se olika videos på youtube hur man torkar tobaksblad och hur fermenterar tobaksblad

Bygga fermenteringsbox

Ni kan köpa fermenteringsbox kit av oss och montera hemma eller bygga egen box . Det finns många olika modeller och boxar för att fermentera tobaksblad, se nedanstående länkar

Tobacco kiln

Seedman curing chamber

Fair Trade Tobacco

Fermentation box