tobaksblad

Råtobak, Tobaksblad och Tobaksplantor

Tobaksblad kan hämtas i Danmark eller skickas endast till dansk post eller box adress, kund ombesörjer vidarebefordran från dansk postbox till valfri adress i Sverige, Norge eller Finland pga ny lagstiftning. Förbeställningar mottages för leverans av tobaksblad med frakt från 1 maj

Med nya lagstiftningen beskattas hela tobaksblad med tobaksskatt precis som cigaretter och piptobak, vilket medför en skatt på ca 2000 kr per kg tobaksblad. I Danmark finns ingen sådan beskattning av hela tobaksblad som fortfarande räknas som en jordbruksprodukt, vilket är anledningen till att verksamheten flyttat över sundet.

Hur tobaksblad blir till råtobak kan ni se i denna video och pastamaskiner för strimling kan beställas från olika butiker på denna länk – pastamaskiner

Råtobak är en produkt som kan användas till många olika ändamål. Du kan mala råtobaken och använda den som piptobak eller rulla egna cigaretter. Råtobak är själva grunden till alla tobaksprodukter. Du kan mala ner råtobaken för att använda den till din pipa eller för att rulla dina egna cigaretter.

Råtobak kan användas till att göra egen röktobak för cigaretter eller pipa. Du kan även mala ner råtobaken till fint pulver och göra snus eller skära för skuret snus. Råtobak finns som rena tobakssorter och blandningar.