• Tobaksblad
  • Tobak
  • Virginia
  • Burley
  • Tuggtobak
  • Råtobak
  • Piptobak

Om Tobaksblad

Tobaksblad är en jordbruksprodukt som framställs av bladen från olika växter inom tobaksläktet. Vi säljer hela torkade blad från tobaksplantan som odlas i orörda förhållanden utan kemikalier i sydeuropa.

Tobaksblad är själva råvaran som man gör råtobak av och beskattas inte med tobaksskatt eftersom tobaksblad som råvara inte går att röka i sin obearbetade form

Råtobak är strimlade eller pressade tobaksblad, ibland smaksatta som är färdiga för rökning eller tillverkning av snus. Med nya lagstiftningen beskattas råtobak med tobaksskatt som cigaretter och snus.

Våra tobaksblad säljs för dekorering och doftframställning och är inte tekniskt en tobaksprodukt, då den inte är bearbetad. Det är en rå jordbruksprodukt med stam och hela bladet intakt och är därför inte beskattningsbar som röktobak. Om du tänkt använda tobaksbladen till något annat som tillverka någon form av röktobak eller snus , har du ett personligt ansvar att deklarera detta och betala tobaksskatt.


Virginia

Virginia blad har vanligtvis en gul färg. Den kommer med en himmelsk, fräsch, otvetydlig arom som för minnena tillbaka till teden innan av tobaksblad användes kommersiellt. Virginia är även känd som Brightleaf och är ett av de vanligaste tobaksbladen i branschen och är en viktig komponent i nästan alla typer av tobaksblandningar.


Burley

Burleyblad har en jämnare mörkare, mer röd/brun färg och har en mer robust arom som många amerikanska tobaksblad är kända för. Det här bladet har en otroligt unik distinkt doft av choklad.


Kentucky

Kentuckyblad kännetecknas av att bladen är något större och plantorna är vanligtvis högre och växten har 20-30 blad.Kentucky är Burley blad som är röktorkade i stora lador.


Mix 50/50

Mix av Virginia och Burley blad med en gul och röd/brun färg i pefekt snygg kombination. Den kommer med en himmelsk, fräsch, otvetydlig arom som för minnena till söderns USA


Oriental

Oriental tobaksblad har en guldgul/brun  färg och odlas i Bulgarien och Turkiet, ett land med tradition för produktion av tobak av hög kvalitet. Det här är en snabbväxande, kortare och mindre bladbladig tobak som ger en söt, trevlig arom som orientalisk tobak är känd för.

 

Produkter

Handla

Information