• Tobaksblad
  • Tobak
  • Virginia
  • Burley
  • Tuggtobak
  • Råtobak
  • Piptobak

Vad är tobaksblad?

Våra tobaksblad säljs för dekorering eller för framställning av doftprodukter som doftljus,oljor,krämer,tvålar och är inte tekniskt en tobaksprodukt då den inte är bearbetad eller skuren på något sätt. Det är en rå jordbruksprodukt med stam och hela bladet intakt och är därför inte beskattningsbar som röktobak. Se skattenämndens beslut om hela tobaksblad på denna länk - https://bit.ly/2Ji3xsL

Vad är skillnaden mellan råtobak och tobaksblad?

Råtobak var strimlade eller pressade tobaksblad, ibland smaksatta som var färdiga för rökning eller tillverkning av snus. Med nya lagstiftningen beskattas råtobak med tobaksskatt precis som cigaretter och piptobak, tobaksblad är själva råprodukten som man gjorde råtobak av och beskattas inte med tobaksskatt eftersom den inte går att röka i sin obearbetade form.

Vad kan man göra med tobaksblad?

Du kan dekorera möbler,tavlor,korgar med tobaksblad men även framställa tvålar,doftljus,doftoljor etc etc. Flera stora festivaler har använt våra tobaksblad till att dekorera deras barer,tält,bodar etc etc. Restauranger och barer använder även våra tobasblad till att inreda bardiskar, väggar,tavlor och tak.

Vad säger lagen?

Våra tobaksblad säljs uteslutande för dekoration eller för doftframställning. Hela obehandlade tobaksblad klassas inte som tobak i skattemässig bemärkelse utan som en jordbruksprodukt och beskattas inte med tobaksskatt. Tobaksbladen blir först skattepliktiga som röktobak när du skär, delar, bryter eller bearbetar bladen för cigarett, snus eller pip tobak från vår jordbruksprodukt. Om du tänkt använda tobaksbladen till något annat än vad de är ämnade för och det omfattas av tobakskatt, har du ett personligt ansvar att anmäla det till myndigheterna och betala skatt.

Kan jag röka tobaksblad?

Ja, fast du måste först rensa och skära bladen för att de skall bli rökbara, du har ett personligt ansvar att betala tobakskatt om du framställer produkter som omfattas av tobaksskatt.

Kan jag göra piptobak,tuggtobak,snus av tobaksblad?

Ja, fast du måste först preparera, rensa och skära bladen för ditt ändamål, du har ett personligt ansvar att betala tobakskatt om du framställer produkter som omfattas av tobaksskatt.

Hur många cigaretter får man ut av 1 kg tobaksblad?

Enligt de stora tillverkarna använder de ca 1 gram per cigarett, så 1 kg räcker till ca 1000 cigaretter vilket motsvarar 5 limpor. Det blr ca 5 kr per paket

Hur kan jag förvara tobaksblad?

Den bästa miljön att lagra din tobak på är en sval, torr och mörk plats som ett skåp vilket motverkar att din tobak torkar ut. Att använda en glas burk är ett annat bra sätt att lagra tobak och du kan lägga din tobak i en plastpåse eller zipbag och sedan lagra den i burken ha en starkare bevarande effekt, tänk på att göra små hål i påsen så tobaken kan andas och för att undvika mögel. Du kan även använda en plastbehållare och placera tobaken i botten och lägga aluminium folie på och sen en fuktig pappershandduk ovanpå folien.

Vad gör jag om tobaksbladen torkar ut?

Du kan använda en sprayflaska med ljummet vatten och fukta bägge sidorna av bladet och sedan låta torka på en papperstidning. Du kan även återfukta tobaksbladen genom att lägga en färsk skalad potatis, äpple bitar, brödskivor eller apelsin skal i en sluten plastpåse eller zipbag och låta stå ett par dagar.

Hur lång är hållbarhetstiden?

Tobaksblad som alla naturliga produkter har en hållbarhetstid, i en bra sluten förpackning bör tobaksbladen vara fräscha i cirka två år

Hur skickas min order?

Beställningar skickas spårbart till närmaste ombud för hämtning.

Varför kan jag inte beställa mindre än 2kg?

På grund av att det frakt alternativet blir för dyrt, ej spårbart hela vägen och tar för lång tid att komma fram till kund.

Finns det nikotin i  tobaksblad?

Ja, det finns nikotin i alla typer av tobaksblad

Är tobaksbladen torkade?

Ja, tobaksbladen har torkats och genomgått mogningsprrocess för att få sin fina arom

Hur kan jag betala?

Du kan betala med kort,faktura eller swish

Hur lång leveranstid?

Dina varor kommer att levereras till dig inom 2-3 dagar om inget annat anges till närmaste ombud. Om du mot förmodan inte mottagit varorna skall du kontakta vår support via email.

Kan jag blanda tobaksblad?

Ja, vi säljer en mix av Virginia och Burley annars är det minst 1 kg per sort

Hur skickas varorna?

Skickas spårbart med posten direkt till ditt närmaste ombud eller hämntning med avi på ditt lokala postkontor

Kan jag returnera varorna?

Vi följer lagen om ångerköp och du har rätt att returnera varorna inom 14 dagar under förutsättning att plombering inte är bruten på påsarna, se mer under våra villkor .

 

 

 

 

 

 

Produkter

Handla

Information