• Tobaksblad
  • Tobak
  • Virginia
  • Burley
  • Tuggtobak
  • Råtobak
  • Piptobak

Vad är tobaksblad?

Våra tobaksblad säljs för dekorering eller för framställning av doftprodukter som doftljus,oljor,krämer,tvålar och är inte tekniskt en tobaksprodukt då den inte är bearbetad eller skuren på något sätt. Det är en rå jordbruksprodukt med stam och hela bladet intakt och är därför inte beskattningsbar som röktobak. Se skattenämndens beslut om hela tobaksblad på denna länk - https://bit.ly/2Ji3xsL

Kan jag röka tobaksblad?

Nej, du måste först rensa och skära bladen för att de skall bli rökbara, du har ett personligt ansvar att betala tobakskatt om du framställer produkter som omfattas av tobaksskatt.

Kan jag göra piptobak,tuggtobak,snus av tobaksblad?

Nej, du måste först preparera, rensa och skära bladen för ditt ändamål, du har ett personligt ansvar att betala tobakskatt om du framställer produkter som omfattas av tobaksskatt

Hur skickas min order?

Beställningar på 1-2 kg skickas som varubrev direkt i brevlådan med posten, 5-10 kg skickas spårbart till närmaste ombud för hämtning.

Finns det nikotin i  tobaksblad?

Ja, det finns nikotin i alla typer av tobaksblad

Är tobaksbladen torkade?

Ja, tobaksbladen har torkats och genomgått mogningsprrocess för att få sin fina arom

Vad kan man göra med tobaksblad?

Du kan dekorera möbler,tavlor,korgar med tobaksblad men även framställa tvålar,doftljus,doftoljor etc etc

Vad säger lagen?

Våra tobaksblad säljs uteslutande för dekoration eller för doftframställning. Hela obehandlade tobaksblad klassas inte som tobak i skattemässig bemärkelse utan som en jordbruksprodukt och beskattas inte med tobaksskatt. Tobaksbladen blir först skattepliktiga som röktobak när du skär, delar, bryter eller bearbetar bladen för cigarett, snus eller pip tobak från vår jordbruksprodukt.

Hur kan jag betala?

Du kan betala med kort,faktura eller swish

Hur lång leveranstid?

Dina varor kommer att levereras till dig inom 2-3 dagar om inget annat anges. Om du mot förmodan inte mottagit varorna skall du kontakta vår support via email.

Kan jag blanda tobaksblad?

Ja, vi säljer en mix av Virginia och Burley annars är det 1 kg per sort

Hur skickas varorna?

Skickas spårbart med posten direkt till din brevlåda eller hämntning med avi på ditt lokala postkontor

Kan jag returnera varorna?

Vi följer lagen om ångerköp och du har rätt att returnera varorna inom 14 dagar under förutsättning att plombering inte är bruten på påsarna, se mer under våra villkor .

 

 

 

 

 

 

Produkter

Handla

Information